IMG_0039

Koni heeft vijf vaste medewerkers en werkt daarnaast samen met vrijwilligers.

De vaste medewerkers van Koni

Shobha Madhyastha 
Shobha wist al op jonge leeftijd dat ze zich wilde inzetten voor anderen. Ze heeft hard moeten vechten voor haar plek in de samenleving als ongetrouwde vrouw. In India is het namelijk heel onnatuurlijk om niet te trouwen. Shobha koos bewust voor deze status om zich zo beter in te kunnen zetten voor de minderbedeelde mensen en kinderen in India. Naast Koni is Shobha’s familie ook altijd actief voor de minder bedeelde mensen in het dorp Kundapura. Shobha’s moeder wordt dagelijks om advies gevraagd en staat mensen bij in moeilijke periodes. De familie Madhyastha heeft een hele goede en fijne naam in Kundapur en omstreken. Het was dan ook bijna niet toevallig dat een van de oud tantes van Shobha haar stuk land aanbod voor onze nieuwe plek. Op deze plek staat nu Manasa Jyothi Koni, het nieuwe tehuis.

Chethana
Chethana verloor al vroeg haar man en is nu weduwe. Als je in India jong weduwe wordt is dat geen goed teken en mensen nemen je dat niet in dank af. Gelukkig is Chethana bij ons komen werken, zonder haar is er geen Koni! Ze doet het fantastisch met de kinderen en kan goed met de helper-vrouwen omgaan. Ze heeft een dochtertje en zorgt voor haar moeder. De stichting betaald voor het onderwijs van de dochter van Chetena, zodat de dochter later een kans heeft in de maatschappij.

Helpervrouwen 
Naast de vrijwilligers en de vaste Staff, zijn er altijd 4 helpervrouwen aanwezig, deze zorgen voor het onderhoud van Koni en slapen bij de kinderen. Ze werken ongelooflijk hard.

Maartje van den Brand
Maartje studeerde in 2000 af aan de HVA en vertrok meteen het jaar daarop voor een jaar naar Indonesië om daar met de Stichting SOMOI vrijwilligers werk te doen. Dit was zo’n unieke ervaring dat Maartje, toen ze terug kwam, besloot dit absoluut nog een keer te herhalen. In 2007 was het eindelijk zo ver. Maartje is de laatste jaren bezig met het overdragen van haar kennis en kunde aan de staff van Koni, zodat zij wellicht haar kennis ook nog op andere plekken in de wereld, waar hulp nodig is, kan delen.

Vrijwilligers

Zonder de hulp van vrijwilligers zou Koni niet kunnen bestaan. Dus mocht je interesse hebben en ervaring hebben met de doelgroep, mail Maartje; maart77@hotmail.com

Annaja