KoniĀ ligt in de staat Karnataka vlakbij het dorpje Kundapur. Dit dorpje ligt in het zuiden van India, aan de westkust. Kundapur ligt met de trein 2 uur van Gokarna (kustplaats, geliefd bij toeristen) en 2 uur van Mangalore, de dichtstbijzijnde stad. Het dorpje ligt aan zee en de mensen spreken hier Kannada.

DSC_7690

In 2010 vonden we eindelijk een nieuwe plek voor een nieuw tehuis in het dorpje Koni. Koni ligt maar 8 km van Kundapur en is veel beter bereikbaar voor artsen en vrijwilligers. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt slechts 10 minuten verderop. Het tehuis is voorzien van een buiten- en binnenspeelplaats met spelmaterialen, klaslokalen, er is een aparte ruimte voor de kinderen om te slapen, rusten (tv kijken) en te eten. Daarnaast heeft elk kind nu een eigen bed en de kinderen eten aan tafel; wat een verschil met vroeger toen de kinderen van Manasa Jyothi niet eens een matje hadden om op te slapen.

Land gedoneerd

Het stuk land is gedoneerd door de oudtante van Shobha. Op het stuk land staan 49 kokosbomen, 10 bananenbomen een mangoboom en er is plek voor een groentetuin. Het tehuis heeft een eigen waterput en er is veel speelruimte.

Renovatie betaald door Stichting Japthi

De renovatie en een deel van de aankoop van het stuk land is betaald door de Stichting Japthi Mijdrecht, dankzij gulleĀ donaties de afgelopen jaren.

De opening van Manasa Jyothi Koni
Op 23 oktober 2011 was het dan eindelijk zover; de opening van Manasa Jyothi Koni. Onze Stichting is flink in het zonnetje gezet door de boardmembers van Manasa Jyothi Trust en het resultaat van 1 jaar lang ongelooflijk hard werken van Shobha mag er wezen. Een nieuw begin is gemaakt.
_DSC9314