De stichting Japthi Mijdrecht wil de kwaliteit van leven van kansarme kinderen met een beperking in o.a India en in andere delen van de wereld  verbeteren. Doel is om de kinderen een veilige omgeving te bieden, waar het hen in het verleden vaak aan heeft ontbroken. En om daarnaast de kinderen onderwijs op maat aan te bieden.

Rust, reinheid en regelmaat
De manier waarop dat gebeurt is door het al oude principe rust, reinheid en regelmaat. Een vast dagprogramma met ruimte voor leren en spelen en met onderwijs op maat. Juiste medicatie voor de kinderen. En helpervrouwen die zorgen dat de kinderen goed eten, op tijd naar bed gaan, alles schoonmaken en de kinderen wassen en aankleden. 

Ons credo is de uitspraak van Mahatma Gandhi: ‘Be the change you want to see in this world.’ Elke kind heeft het recht om op te groeien in een veilige leefomgeving.

Samen sterk
De visie is om Koni niet alleen van Nederlandse donaties afhankelijk te maken. Daarom werkt de stichting nauw samen met de Indiaanse stichting Manasa Jyothi Japthi www.manasajyothi.org