Geschreven door katja op 26 november 2017 14:31

1 juni 2017 | Door: 

 2427    8    Udipi, India 
aA

Back to basic

Dag lieve mensen,

Was het afgelopen woensdag nog te warm om les te geven, omdat we geen stroom hadden, komt vandaag de regen met bakken uit de hemel..1 juni, het regenseizoen is begonnen en eindelijk Gowri’s verjaardag die het helemaal was vergeten! Hoe fijn dat de waterputten eindelijk weer gevuld worden, de planten en de bomen eindelijk weer voorzien worden van water. Hoe grappig om te zien, dat heel Koni meteen van slag is. Na de eerste storm, hadden we in heel Koni en Kundapur 2 dagen geen stroom meer. Dus geen water voor de wc & douche of voor het schoonmaken; weer even terug naar de basis en water halen met emmers uit de put. Hoe blij ben je dan als opeens de stroom weer terug is!

De zomervakantie is vanaf vandaag weer voorbij en ook in Koni zijn alle kinderen weer terug van vakantie. Sommige kinderen worden vaker opgehaald, sommige kinderen, zoals Pavan & Divya en Gowri zijn al 10 jaar niet naar huis geweest. Het is altijd mooi om te zien, hoe de kinderen die van thuis komen weer worden verwelkomd door de andere kinderen. Koni is echt een familie. De rust die er nu heerst, de warmte tussen de kinderen, is zo speciaal en zo voelbaar. En ook als ik er niet ben, gaat alles gewoon door, echt een cadeau. Natuurlijk blijft het India en houdt het verbeteren van Koni voor mij nooit op. En zou ik het liefst elk kind individuele begeleiding gunnen, maar we doen het goed. Ik ben ook heel erg trots op Shobha en Chetana.

Ik ben ondertussen 40 geworden heb even kunnen genieten van het Amsterdamse leven, het was heerlijk om na 6 maanden weer iedereen te zien, vooral mijn neefje Tobi.

Ook heb ik te horen gekregen dat ik misschien in 2018 meer mag gaan werken voor Kidscare in Kenia. Ik zou dan mijn werk hier kunnen gaan combineren met het werk in Kenia. India blijft mijn 2de thuis en dat zal altijd zo blijven, ik zal hier altijd een paar maanden per jaar zijn. Ik zou niet anders willen en of kunnen. Maar het is mooi dat ik nu ook ergens anders dienstbaar kan zijn. En wie weet wat er hierna nog meer op mijn pad komt; alles ligt open.

Ik wil iedereen die Koni altijd zo trouw steunt, nogmaals bedanken. Het mooie is, dat ons tehuis nu ook een voorbeeld is geworden voor andere tehuizen hier in Karnataka. We krijgen maandelijks bezoek van mensen, die over Koni hebben gehoord en iedereen is onder de indruk. Ons motto in Koni nu; laat Koni een voorbeeld zijn van hoe het ook kan.

Tom, onze vaste vrijwilliger heeft prachtige foto’s gemaakt van de kinderen, kijk en geniet.

Geniet van het mooie weer in Nederland en liefs uit India,

Maart

Ps mochten er nog mensen uit het onderwijs interesse hebben om bij ons een maandje of 2 te komen helpen voor de maanden sept / okt en nov; heel graag! Stuur mij dan een berichtje op ; maart77@hotmail.com

Onze gegevens:
Stichting Japthi Mijdrecht
Postulaat 20
3641 NE Mijdrecht
IBAN nummer:
NL76 RABO 0148 119530
BIC code:
BIC RABONL2U
ANBI nummer 820078207

Reageer op dit bericht

* verplicht