Geschreven door katja op 27 februari 2018 18:10

Een mooi begin van 2018

Wat een prachtig begin van 2018. Het jaar voelt nu al anders. De eerste 4 weken van het jaar was het dan eindelijk zover voor de kinderen: Maartje Amma, was back. Ik denk serieus dat de kinderen daar elke week voor een jaar lang om vroegen. Bijzonder wat een band je dan kan opbouwen met kinderen die je eigenlijk maar 1 keer per jaar ziet. Goed, maar wel al 10 jaar lang! Mam, weer bedankt voor wat je de kinderen hebt gegeven.

Voor mij was het zo mooi om te zien, dat mijn moeder ook echt zag dat de kinderen vooruit waren gegaan. Hier onder een paar voorbeelden:

Vino, een jongetje van nu 12 jaar. Die bij ons kwam toen hij 6 was, niet kon horen, niet was volgroeid en heel ziek was door een ernstig tekort aan het schildklierhormoon. Kan nu weer horen, maar sinds een jaar ook echt praten met volledige zinnen. Waardoor hij nu kan aangeven wat hem dwars zit en wat hij wil, zo ongelooflijk mooi om die ontwikkeling van hem te zien.

En dan Shamanth. Shamanth is nu 8 jaar, komt uit een heel gewelddadig gezin. Vorig jaar, toen mijn moeder er was, was hij zo verdrietig en beschadigd door wat hij had gezien en gehoord thuis, dat hij het niet kon verwerken. Het enige wat hielp was hem vasthouden en masseren. Maar nu, een jaar later, praat ook hij over zijn gevoel en kan hij zich zoveel beter uiten. Hij weet zijn woede onder controle te houden en staat elke dag met zijn naam op de Rainbow (ons beloningssysteem).

En Chitra, ondertussen alweer een volwassen vrouw van 33. Chitra, heeft in Japthi, toen Kutti er nog was, zoveel geleden (misbruikt), gezien en moeten meemaken. En ze kon dat tot vorig jaar niet verwerken. Dan viel ze soms weer terug in oud gedrag van zichzelf beschermen door boos te worden. Maar ook dit jaar, eindelijk, ziet ze en wellicht beseft ze, dat dat niet meer hoeft. Ze geniet en is blij en is zo dol op mijn moeder.

En dan Pavan, onze lieve Pavan, die niet kan praten en zijn handen moeilijk kan gebruiken om aan te geven wat hij wilt. Maar we zijn heel hard bezig geweest met zijn woordenschat…wat Pavan namelijk wel kan is lezen, leespraat werkt voor hem. Ik ga straks weer met hem aan de slag en hoe bijzonder als hij straks via de methode Leespraat kan aangeven wat hij wilt en uitleggen wat er in hem omgaat.

Ik kan eigenlijk over elk kind wel iets bijzonders vertellen, want elk kind bij ons is uniek en is zo bezig met zijn eigen ontwikkeling. Die mogelijkheid geven wij ze en dat voelt echt als een prachtig cadeau om te geven. Het is geven, maar eigenlijk is het veel meer ontvangen..

Nog een klein verhaal over Sujay..Sujay is 10 jr en is pas net bij ons. Hij kon helemaal niets, zelfs niet zelfstandig eten of zijn kleren aan doen. Ouders houden heel veel van hem, maar wisten niet wat ze moesten doen. Nu na een jaar is hij zo gegroeid, hij leest een flink aantal woorden, praat steeds meer, maakt grapjes, plaagt Pavan en geniet intens..Hoe mooi.

Ook zijn we bezig geweest met hoe om te gaan met gevoelens van boosheid en verdriet. Maar ook van blijdschap en bv angst. Alle kinderen roepen nu in koor als je vraagt: wat doe je als je boos bent op een ander kindje: Then you walk away and take soms time alone….You count till 10 or you massage your hands and breath slowly.. En het werkt!!

In maart komt Saskia weer 5 weken bij ons werken en daar kijk ik heel erg naar uit. De vrijwilligers nu, zijn ook fantastisch. Elsemieke een vrouw uit Nederland, brengt weer zoveel mooie nieuwe ideeën in. Zo werk ik het liefst!
In maart, als het goed is, ook weer twee nieuwe kindjes erbij. Heel jong, beide nog geen 4 jaar..Ik kijk er naar uit!

Wat een mooi werk kunnen wij toch doen voor deze kinderen met jullie steun en donaties. Dank jullie wel..

Tot schrijfs,

Maart

De kinderen kunnen jullie hulp hard gebruiken, mocht je iets speciaals willen doen:

Hier onze gegevens:

Stichting Japthi Mijdrecht
Postulaat 20
3641 NE Mijdrecht

IBAN nummer:
NL76 RABO 0148 119530

BIC code:

BIC RABONL2U

ANBI nummer 820078207

Reageer op dit bericht

* verplicht