DSCF6349
VRIJWILLIGERS

Als vrijwilliger bij Japthi (Koni) maak je het verschil voor de kinderen die hier wonen! Je leert de kinderen nieuwe dingen en helpt hen met hun dagelijkse bezigheden: zo krijgen ze elke dag een beetje extra aandacht, die ze verdienen. De laatste paar jaar heeft Koni grote veranderingen meegemaakt, die heel positief zijn. De basis behoefte van de kinderen zijn aanwezig en wij zijn nu zelfs zo ver dat we kunnen gaan kijken naar een echte lesmethode voor elk kind, om hen zoveel mogelijk op de juiste manier te begeleiden en eruit te halen wat erin zit. We werken nu al met picto’s, TEACCH en binnenkort krijgen we uit leg over Leespraat.

DSC08348

Wie zoeken wij?
Iedereen die na het lezen van de website een goed gevoel heeft over Koni en een steentje wil bijdragen. Ervaring met het begeleiden van kinderen (of volwassen) met een beperking is voor jezelf en ook voor ons erg fijn.

Welke taken zijn er?
– Het begeleiden van de kinderen met hun dagelijks programma; lesgeven, yoga, spraak therapie, fysiotherapie, knutselen etc..

Wat zijn de voorwaarden voor een verblijf bij Koni?
– Je krijgt in Nederland alle informatie toegestuurd, lees deze zorgvuldig.

– De minimale tijd dat je bij Koni helpt is 10 weken.

– Het visum voor India en het ticket dien je zelf te regelen. Hierin kunnen wij advies geven.

– De werktijden bij Koni zijn van 8.30 uur tot ca 15.00 uur, 5 dagen per week. Op zaterdag en zondag kun je andere dingen doen, bijvoorbeeld naar Goa gaan.

– Zorg dat je wat zinnen en woorden in het Kannada (de plaatselijke taal) kunt spreken en begrijpen. Er zal van te voren een woordenlijst worden toegestuurd.

Hoeveel kost dit?
– Je kunt er voor kiezen om in het tehuis te slapen. Je hebt dan een eigen kamer met terras en toilet en badkamer, je mag zelf koken, of mee eten met de kinderen. Je bent volledig afgesloten van de kinderen en je hebt alle vrijheid.
– Het vliegticket, visum en overige kosten betaal je zelf. De dichtstbijzijnde luchthaven is Goa of Mumbai. Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol. Vanuit Bangalore kom je met de bus.

Wat kan Koni jou bieden?
Naast het werken op een inspirerende werkplek in een super team onder leiding van de Nederlandse Maartje van den Brand en Shobha Madhyastha (Indiase) zal deze ervaring je o.a. het volgende bieden:
– Werk- en levenservaring;
– Plezier met de kinderen van Koni;
– Kennismaken met het leven in India en de Indiase cultuur op een prachtige plek aan de kust van Kundapura.
– In het weekend kan je leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar Goa (3,5 uur met de trein die vlak bij het kindertehuis stopt) of naar andere mooie plaatsen in Karnataka (Hampi, Udupi, Mysore, etc).
Ben je geïnspireerd door bovenstaand verhaal en heb je een tussenjaar, sabbatical of lange vakantie en zoek je een unieke en zinvolle invulling?
Vul dan het Inlichtingenformulier Vrijwilligers in en stuur het op naar maart77@hotmail.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Inlichtingen formulier Vrijwilligers

Naam:

Adres:

Email adres:

Telefoonnr:

Leeftijd: geslacht: m/v

Opleiding:

Werkervaring:

Voorkeur voor de volgende periode in Japthi:

Alternatieve periode:

Ervaring met het begeleiden van kinderen met een beperking ja/nee; omschrijving:

Ervaring met onderhoudswerkzaamheden ja/nee; omschrijving

Korte motivatie waarom je vrijwilligers werk in Koni wilt doen.