Geschreven door Maartje Brand op 24 januari 2023 17:39

Door: Maartje

Blijf op de hoogte en volg maartje

Dag lieve mensen,

Na een prachtige dag, waarin we tijdens onze wandeling werden uitgenodigd door de tempel om mee te lopen in de processie. Een update naar thuis.

Vikranth en Druvin, de kleinste van het stel komen elke dag met de riksja en wonen gewoon thuis. Vikranth een jongentje van 6 met Downsyndroom past perfect bij de grote groep en Druvin hoort echt bij de kleintjes. Ook Vino hoort er nog bij en dat vind ik heel fijn.

Ik heb Vino twee weken geleden opgehaald van thuis. Tjee wat een andere wereld. Hij woont in een hele kleine, oude woning met 9 mensen. Ik heb werkelijk geen idee waar iedereen moet slapen, maar Vino vertelt lachend dat het geen probleem is, here here and here mmmm denk ik, hoe dan. Koken wordt er bij Vino thuis nog buiten gedaan op vuur, het gasstel wordt alleen gebruikt voor speciale gelegenheden. Vino was zo ongelooflijk trots om alles te laten zien. Ik moest zijn geitjes ontmoeten en natuurlijk eentje vasthouden (het waren geen schapen, maar geitenJ). Elke dag vertrekt hij vroeg in de ochtend, een uur lopen naar de plek waar de geiten verblijven. Aan het einde van de dag komt hij weer terug. Een keer per week krijgt hij ontbijt, dosa, die zijn moeder dan maakt, de rest van de dagen ontbijt hij met koffie en een koekje. Geld voor elke dag ontbijt is er niet.

Vino mocht een nachtje bij ons slapen in Koni. Alsof hij nooit was weggeweest. De andere kinderen zijn zo dol op hem. Ik heb hem verwend met een nieuwe (natuurlijk gele) tas, nieuwe schoenen, heerlijk eten en mooie kleren. Dit weekend blijf ik thuis bij de kinderen en zal ik hem weer ophalen, als verrassing. Het contrast met wat wij hebben in Koni en zijn thuis is groot, maar wat ben ik trots op hem, want hij is blij met alles wat hij heeft, zowel thuis als in Koni. Vino is gewoon dankbaar met ‘wat er is’.

Maartje

Onze gegevens:

Stichting Japthi Mijdrecht

Postulaat 20

3641 NE Mijdrecht

IBAN nummer:

NL76 RABO 01 48 11 95 30

BIC code:

BIC RABONL2U

ANBI nummer 82 00 78 20 7

Reageer op dit bericht

* verplicht