Geschreven door katja op 26 januari 2017 09:01

Nieuws brief & kerstgroet

Lieve mensen,

Zoals elk jaar van ons een mooie kerstfoto & groet van de kinderen en de staff. De foto’s zijn gemaakt met veel plezier. Iets dat elk kind over de wereld leuk vindt is namelijk; verkleden. Dat mogen ze bij ons gelukkig heel vaak. Al is de Indiase staff het daar niet altijd mee eens (de jongens lopen het liefst verkleed in meisjes kleren!).

Wat was dit een bewogen jaar voor mij en niet alleen voor mij, als ik het nieuws zo lees. En ik ben blij dat ik het jaar bijna mag afsluiten en mag beginnen aan een nieuw jaar met nieuwe energie en een bijna gezond hart.

Hieronder de nieuwsbrief van onze Stichting en daar staat in wat ik volgend jaar allemaal ga doen.

Lieve mensen, heel erg bedankt voor jullie steun van het afgelopen jaar. Al jullie berichtjes na de dood van Kishor, jullie donaties en jullie mails & berichten en telefoontjes, dank..

Nieuwsbrief December 2016

Ongelooflijk dat in 2017 mijn 10de jaar India aanbreekt. Als iemand mij in augustus 2007 had gevraagd of ik na 10 jaar nog steeds in India zou wonen, zou ik diegene voor gek hebben verklaard, want zo dol was ik helemaal niet op dit land! Maar het liep allemaal anders…En na 10 jaar hebben wij door, jullie steun, een prachtig tehuis voor 20 speciale kinderen in India kunnen opzetten. En niet alleen de kinderen hebben er baat bij, ook de staff, de leerkrachten die bij ons werken en de ouders van de kinderen plukken de vruchten van Koni. Onze visie over hoe om te gaan met deze kinderen en onze missie om deze kinderen een waardig leven te geven, raakt ook deze mensen en zij geven dat op hun beurt ook weer door. Een ander positief gevolg van ons werk is dat het Bestuur van de plaatselijke stichting steeds meer verantwoordelijkheid gaat nemen en de waardering vanuit het dorp Kundapura steeds meer toeneemt.

Mijn weg loopt anders.
Ik heb heel lang getwijfeld of ik volgend jaar naar Nederland moet komen, ik word 40 en ik wil graag iets opbouwen, maar mijn weg loopt anders. Al een tijdje loop ik met het idee in mijn hoofd om dat wat ik hier in India heb gedaan, ik ook nog ergens anders zou kunnen doen. Ik heb inmiddels zoveel kennis en ervaring, dat ik het bijna zonde vind om er niets mee te doen; ik heb een gave om vanuit chaos iets moois te creëren en ik kan het aan om in moeilijke omstandigheden te leven. Het mooie was, dat het antwoord vanzelf kwam. Ik ben in contact gebracht met een andere Stichting Dutch Down Support Foundation. Deze stichting steunt projecten voor kinderen met Downsyndroom over de wereld. Een van deze projecten bevindt zich in Kenia. Stichting Dutch Down Support Foundation support dit project al een aantal jaar en zijn er in november 2016 voor een paar weken geweest om het project te ondersteunen. Stichting Dutch Down Support Foundation heeft toen o.a. ervoor gezorgd dat er een ouderraad is opgericht en heeft Kleine Stapjes geïntroduceerd aan de leerkrachten. Het is verder nog een kansarme school met 52 gehandicapte kinderen. De voorzieningen in de school zijn nog niet optimaal; er is bv amper genoeg eten voor de kinderen. Er is nog geen dagprogramma, er zijn weinig ontwikkelingsmaterialen voor de leerkrachten om mee te werken, de materialen die er zijn, zijn gedoneerd door Stichting Dutch Down Support Foundation, er zijn geen goede medische voorzieningen etc.
Ik heb aan de Stichting Dutch Down  Support Foundation gevraagd wat de hulpvraag is van deze school. Ik ga in maart naar Kenia en kijken wat ik kan betekenen. Ik heb er een heel goed gevoel over, mijn kennis en ervaring neem ik mee en de rest laat ik op zijn beloop. Kijken naar wat er al is, wat is de hulpvraag en daarop voortborduren. Misschien is het een eenmalige actie, maar misschien kan ik wel veel voor deze school betekenen, als ik er in de toekomst wat vaker naar toe kan gaan. Maar goed, dat is toekomst..

Ik heb mijn voornemen ook aan het Bestuur van Japthi voorgelegd en het bestuur is enthousiast en is in principe bereid het nieuwe initiatief te ondersteunen vanuit Japthi.
Zoals al eerder gezegd kan ik dit bijzondere werk alleen doen dank zij jullie steun. Met het nieuwe project in Kenia kan ik jullie steun weer goed gebruiken. Maar ik zal ook moeten kijken naar nieuwe donoren en sponsoren. Mag ik jullie vragen om Japthi ook bij jullie vrienden en kennissen onder de aandacht te brengen? Dan kunnen we in 2017 net zoveel betekenen voor de kinderen in Kenia als in India.

Hele fijne kerstdagen en heel veel goeds & liefde voor elkaar en een gezond 2017 !

Veel liefs,
Maartje en de kinderen van Koni.

Reageer op dit bericht

* verplicht