Geschreven door katja op 9 februari 2018 13:10

Nieuwjaars wens vanuit Koni!

Lieve mensen,

Vanuit een prachtig India een lieve groet naar iedereen. Ik hoop dat jullie kerst net zo bijzonder was als die van mij hier met de kinderen. En ik wens iedereen een bijzonder goed 2018.

Het bedankje filmpje is gelukkig nu wel te zien online!

Voor mij is 2017 voorbijgevlogen het was een boeiend jaar. Ook dit jaar hebben wij weer veel donaties van vrienden & familie en onbekenden mogen ontvangen. Heel bijzonder dat wij, als kleine Stichting, het nog steeds zo goed doen. Maar het is elk jaar weer spannend, want er is zoveel hulp nodig om Koni en de kinderen de beste zorg te geven. Maar vooral om Koni zo te houden, zoals het nu is. We hebben afgelopen jaar heel veel zorg besteed aan de educatieve ontwikkeling van de kinderen. We hebben veel ontwikkelingsmateriaal aangeschaft, extra tafels en stoelen aangeschaft en er is een extra teacher bij gekomen. Ook hebben we veel kosten moeten maken voor het watersysteem. We veel dagen zonder water gezeten, omdat de pompen en waterleidingen defect waren. Helaas gaat bij ons, door het heftige klimaat veel kapot, en moet na 5 jaar Koni bijna alles vervangen worden. En wellicht is het niet alleen het klimaat, 18 drukke kinderen die steeds baldadiger worden, helpen ook niet echt mee! Volgend jaar zijn de keuken en de badkamers aan de beurt!

De kinderen worden steeds ouder en hebben eigenlijk steeds meer zorg nodig en die zorg is nog steeds moeilijk te vinden in India en komt vooral vanuit Nederland en van jullie donaties. Mijn grootste zorg voor volgend jaar is dat de kinderen meer plek nodig zullen hebben om zich vrij te kunnen bewegen. Dat betekent dat we meer land moeten gaan aanschaffen. Daarnaast zullen de jongens een aparte slaapruimte moeten krijgen, ze worden te groot om allemaal samen te slapen. Ook zullen weer een aantal bedden moeten worden vernieuwd, Pavan slaapt nu al met zijn voeten buitenboord! Maar ik heb vertrouwen dat wij als Stichting ook volgend jaar weer zo goed geholpen worden geholpen.

De kinderen gaan goed, het blijft elke keer een wonder om te zien hoe mooi en hoe goed de kinderen zich ontwikkelen. Ik krijg van zoveel mensen terug dat de kinderen zo’n positieve uitstraling hebben, de energie in Koni is gewoon zo bijzonder goed. En dat komt echt door de kinderen en de goede zorg die ze krijgen van de staff, de teacher en de vrijwilligers.

En dan over mij. Voor het eerst in 10 jaar ben ik andere projecten gaan doen naast Koni. Ik heb mij in maart 2017 ingezet voor een kleine Stichting uit Nederland, die o.a. een klein schaligproject ondersteunt in Mombasa. Tijdens mijn bezoek in Mombasa, heb ik ook kennis gemaakt met een andere ngo, namelijk Kidscare. Deze Stichting vroeg mij of ik interesse had om hen bij te staan in september en november 2017. Voor mij een prachtig aanbod wat ik dan ook met beide handen aannam. Ik vond het fantastisch om met Kidscare samen te werken, het was voor mij een totale nieuwe ervaring om in een team te werken en dit team te begeleiden. Helaas kon ik het project niet afmaken, zoals ik had gehoopt, maar wellicht komen Kidscare en ik elkaar in 2018 wel weer tegen.

Zoals de meeste wel weten ben ik in Kenia heel ziek geworden. Voor mij een heftig maar bijzonder proces. Uiteindelijk is alles gelukkig goed afgelopen en dat heb ik ook altijd gevoeld. Shobha heeft in India dagen in de tempel doorgebracht en mijn moeder en zusje hebben mij fantastisch bijgestaan in het ziekenhuis in Nairobi. Soms moet er iets doorbroken worden en bij mij gebeurt dat altijd op een boeiende manier! Wat ik meeneem van mijn ziekzijn is dat ik mijzelf meer voorop mag zetten. Ik heb 10 jaar, lang soms 7 dagen in de week, achter elkaar in dienst gestaan voor Koni. Nu is het belangrijk om meer tijd aan mijn eigen verlangens te besteden. En dat ga ik in 2018 ook doen. Ik merk wel dat nog wel lastig vind, want het werken in Koni is zo dankbaar werk en de kinderen vinden het zo fijn als ik er ben. Maar er komt wel een weg.

Eigenlijk staat 2018 nog helemaal open. Mijn wens is nog steeds om naast Koni andere projecten op de wereld bij te staan. Ik wil mijn kennis en ervaring zo graag delen en ik heb ook zoveel te delen. Het lijkt mij fantastisch om bijvoorbeeld een paar maanden per jaar in Koni te zijn en een paar maanden per jaar te werken op andere projecten in landen waar hulp nodig is. Daarnaast wil ook langzaam de stap richting Amsterdam maken. Maar door mijn passie zal ik altijd te vinden zijn over de hele wereld en Koni zal altijd mijn 2de thuisblijven. De toekomst ligt voor mij en ik heb vertrouwen dat wat ik echt wil ook gaat gebeuren. Dus wie weet.

Voor nu wens ik iedereen een heel goed, maar vooral gezond 2018. Ik heb mij nu weer gerealiseerd hoe belangrijk het is om gezond te zijn. Koester dat!

En nogmaals dank voor al jullie steun het afgelopen jaar en jaren, zonder jullie zou er geen Koni zijn.

Namens de kinderen van Koni, Namaste

Maartje

Mochten jullie weer iets speciaals voor ons willen doen:

Hier onze gegevens:

Stichting Japthi Mijdrecht
Postulaat 20
3641 NE Mijdrecht

IBAN nummer:
NL76 RABO 0148 119530

BIC code:

BIC RABONL2U

ANBI nummer 820078207

Reageer op dit bericht

* verplicht