Geschreven door katja op 26 november 2017 14:21

25 januari 2017 | Door: 

 1700    11    Kundapura Railway Station, India 
aA

Schilderwerk

Na een heerlijke week met mijn vader en mijn oom, weer een berichtje naar het koude Nederland. Prachtig om die foto’s te zien van mensen op het ijs. Hier is het langzaam weer heel warm aan het worden en het water probleem komt alweer snel om de hoek kijken. Maar gelukkig hebben nog even genoeg.

Dank lieve pap en ome Gijs, voor jullie prachtig schilderwerk (zie de foto’s), maar vooral voor de gezelligheid. En petje af voor jou pap, hoe je het dit keer in dit soms ‘moeilijke’ land hebt gedaan. En ome Gijs, je positieve energie wordt gemist..

Het jaar is hier goed begonnen. Ik ben sinds een paar weken eindelijk helemaal pijn vrij en mijn hart is genezen. Ik kan weer hardlopen en tennis elke dag, nu mijn moeder hier is, heerlijk! Ik ben met Shobha en mijn moeder naar Varanasi geweest en het was een groot avontuur. Wat een magische, wonderbaarlijke stad. Ik houd ervan. Het valt niet uit te leggen wat we daar allemaal hebben gezien. Je moet het voelen, ruiken en ervaren. Ik ga zeker nog een keer terug..

In de nieuwsbrief die ik vorige keer mee stuurde vertelde ik kort over Kenia. Ik heb mijn ticket geboekt en zal 11 maart t/m 7 April in de buurt van Mombasa verblijven. In het tehuis waar ik zal gaan werken, is veel aan de hand. Ik ga er heen met een open blik en ik ga kijken wat ik kan doen en of ik uberhaubt iets kan betekenen. Ik vind het heel spannend, maar ik heb vertrouwen dat het goed zal gaan. Ik ben ook nog in contact met een andere Stichting uit Nederland die in Kenia actief is, maar daarover later meer.

Na mijn verblijf in Kenia, ga ik gewoon weer terug naar India. Het idee is om in de zomer maanden nog een keer terug te gaan naar Kenia, maar weer voor een korte periode, om daarna weer terug te keren naar India. India blijft mijn thuis.

Hier in Koni gaat alles gelukkig heel goed. Mijn moeder is er nu voor een aantal weken en de kinderen zijn dol op haar. Het liefst ligt elk kind, elke dag op haar massage tafel voor een massage. De kinderen hebben veel baat bij de massage, het maakt ze rustig en ook het lichaamscontact doet hen goed. De jongens worden groter en wijzer en dat is te merken. Ze worden stuk voor stuk steeds zelfstandiger en sommige helpen nu soms mee met het huishouden. Annaja woont nog steeds bij ons en heeft zijn eigen taak: de was. Hij is daar de hele dag mee bezig en geniet. Gowri helpt in de ochtend met het aankleden van de kinderen en Chitra (als ze in goede doen is) dweilt ’s middags de hele vloer in Koni. Vino is bijna zo ver dat hij een ‘echt’ taakje kan krijgen, maar dat stellen we nog even uit, tot hij iets groter is. We zijn soms net de family Von Trapp, maar dan net even anders .
Kortom, het gaat goed hier!

Dank voor alle donaties die we de afgelopen maand hebben mogen ontvangen!

Lieve Groet,
Maart

Onze gegevens:
Stichting Japthi Mijdrecht
Postulaat 20
3641 NE Mijdrecht
IBAN nummer:
NL76 RABO 0148 119530
BIC code:
BIC RABONL2U
ANBI nummer 820078207

Reageer op dit bericht

* verplicht