Geschreven door katja op 25 januari 2020 08:07

Een goed begin van 2020

Dag lieve mensen,  

Het nieuwe jaar is begonnen. Volgens Shobha staan de sterren dit jaar extra goed voor iedereen en het is fijn om daarin mee te gaan. Het was een goed jaar voor onze Stichting. Dankzij vele donaties konden we erg veel doen hopelijk kunnen we dit ook weer voorzetten in 2020! Dank jullie wel. Ik blijf het bijzonder vinden hoe de kinderen uit Koni zoveel mensen kunnen bereiken en raken. 

We zijn eindelijk bezig met al de herstelwerkzaamheden die gedaan moesten worden in de afgelopen jaren. Koni is zo mooi opgezet, maar het belangrijkste is nu eigenlijk niet dat we nog veel nieuws erbij gaan bouwen of neerzetten. Nee, het belangrijkste is dat we Koni goed onderhouden. Mogelijk dat een interne verbouwing nog nodig is. Het leven in India is soms niet alleen zwaar voor de mensen, maar ook voor de gebouwen. De regenseizoenen, de hitte en niet te vergeten de kinderen, zorgen ervoor dat we elk jaar veel werk kwijt zijn aan het ‘herstellen’ en onderhouden van alles rondom en binnen Koni. Dankzij de mooie donaties kunnen we dit ook realiseren en kunnen we voortzetten waar we ooit mee zijn begonnen; een prachtige plek die aan de kinderen alle benodigde faciliteiten biedt. 

En dan hebben we nu 13 jongens bij ons wonen, bijna allemaal rond de 12/13 jaar. Ik vind het bijzonder om te zien dat ze opeens veranderen. De kleine handen, worden groot, ze vragen minder om hulp en douchen nu opeens met de deuren dicht en alles op slot. T-shirts gaan maar een maand mee en dan zijn ze te klein, schoenen mag ik om de maand nieuw kopen en de bedden worden te klein. Gowri heeft leren fietsen, Vino mag alleen boodschappen doen en Saurab helpt de kleintjes met hun schoenen. Ze worden echt groot.  

Ook begrijpen ze nu opeens de lesstof beter. Vino is zo ver dat ik zelfs af en toe moet studeren om hem les te kunnen geven. Ik heb wel een mooie formule gevonden om te werken met de kinderen. Er zijn nu 3 groepen die los van elkaar les krijgen, elk op hun eigen niveau. Dat maakt het niet alleen voor de kinderen fijner, maar ook voor ons om les te geven. De logopediste en de fysiotherapeut zijn weer terug naar Nederland, maar we kunnen doorgaan waar zij mee zijn begonnen en zo wordt er gezorgd voor continuïteit. Ik ben gevraagd of ik mee wilde doen met een onderzoek dat wordt gestart door een stagiaire vanuit Nederland vanwege de kritiek op tehuizen en vrijwilligers; heel graag. Laat iedereen maar naar Koni komen zodat ze kunnen zien hoe je een tehuis kan neerzetten wat wel werkt op alle vlakken. 

Mijn moeder is alweer een paar weken bij ons en iedereen geniet van haar. De band die er is opgebouwd met de kinderen in de afgelopen jaren gaat heel diep. Voor even is ze niet moeder van 3, maar moeder van 20 kinderen. Ook ik geniet van haar hier.  

Mooi hoe de dingen soms kunnen lopen. Na mijn schrijfcursus in Frankrijk dacht ik dat ik nooit meer een letter op papier zou zetten. Maar toen een goede vriendin dat hoorde, bracht zij mij in contact met iemand die mij misschien kon helpen. En het werkte. Er is iets aangeraakt bij mij om anders te gaan schrijven, ik noem het beeldend schrijven. Het zal geen chronologisch verhaal meer worden, dat was eigenlijk ook onmogelijk, er is zoveel gebeurd. Het wordt een boek in dichtvorm gecombineerd met foto’s van de kinderen, van India, van mijn leven de afgelopen 12,5 jaar hier. Ik schrijf het voor mezelf om alles te verwerken wat er is gebeurd, maar ook omdat de verhalen verdienen verteld te worden, ze komen recht uit mijn hart.  
Hoe dankbaar ben ik met al de mooie foto’s van de kinderen die gemaakt zijn door de jaren heen, want ook die vertellen elk een verhaal.  

Op naar weer een mooi jaar in Koni, ik ben heel benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen!  

Liefs Maartje 

Hier onze gegevens mocht je ons weer willen ondersteunen:  

Stichting Japthi Mijdrecht  
Postulaat 20  
3641 NE Mijdrecht  
IBAN nummer:  
NL76 RABO 0148 119530  
BIC code:  
BIC RABONL2U  

ANBI nummer 820078207 

Reageer op dit bericht

* verplicht